Sofija, 14. prosinca 2017.

Božićni domjenak u Veleposlanstvu RH u Sofiji

Tradicionalni božićni domjenak organiziralo je Veleposlanstvo RH u Sofiji 14. prosinca 2017. Gosti na domjenku bili su Hrvati koji žive u Bugarskoj, veleposlanici, gospodarstvenici, predstavnici bugarskih znanstvenih i kulturnih institucija te prijatelji i suradnici Veleposlanstva.

Pozdravljajući nazočne veleposlanica Ljerka Alajbeg zahvalila je suradnicima, kao i kolegama i prijateljima Veleposlanstva na uspješnoj prošlogodišnjoj suradnji te istaknula niz uspješnih projekata realiziranih i uz pomoć hrvatske zajednice u Bugarskoj. Naglasila je uspješno funkcioniranje triju veleposlanstava koja se nalaze u kolokaciji: hrvatsko, nizozemsko i francusko. Veleposlanica je istaknula odličnu suradnju sa sofijskim općinama Ilinden, Mramor i Nadežda, u čijim školama je uveden hrvatski jezik kao izborni za što su učenici, roditelji i nastavnici pokazali veliko zanimanje.   

Ovogodišnjem domjenku odazvao se posebno veliki broji uzvanika, što je svakako rezultat brojnih kontakata djelatnika Veleposlanstva s institucijama i pojedincima u Bugarskoj.