Sofija, 16. veljače 2018.

TZ Grada Zagreba na Međunarodnom sajmu turizma u Sofiji

Turistička zajednica Grada Zagreba sudjelovala je na Međunarodnom sajmu turizma koji je pod nazivom HOLIDAY&SPA EXPO SOFIA održan u Sofiji od 14. do 16. veljače 2018. Ovaj tradicionalni sofijski međunarodni turistički sajam ove godine zabilježio je već svoje trideset i peto izdanje.
Turistička zajednica Grada Zagreba predstavila je bogatu turističku tradiciju, prirodne ljepote i kulturno nasljeđe, turističku ponudu Hrvatske te njezinog glavnog grada - Grada milijun srca - Zagreba. Poseban naglasak stavljen je na predstavljanje Zagreba kao najbolje europske adventske destinacije 2018. godine. 
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sofiji sudjelovalo je na otvaranju sajma i posjetilo sajamske izložbene prostore Turističke zajednice grada Zagreba.
Sajam turizma otvorila je ministrica turizma Republike Bugarske Nikolina Angelkova. Organizatori sajma Holiday&SPA Expo Sofia su PRIM EXPO i Bugarsko udruženje hotelijera i ugostitelja  te Ministarstvo turizma Republike Bugarske, u suradnji s Bugarskim udruženjem putničkih agencija,  Bugarskom turističkom komorom i Gradom Sofija. Sajam tradicionalno okuplja profesionalne djelatnike sektora turizma i pripadajućih gospodarskih aktivnosti te služi kao platforma za predstavljanje turističkih proizvoda i usluga. Na Sajmu održanom protekle godine sudjelovalo je gotovo 400 izlagača iz dvadeset dvije zemlje svijeta, a slično sudjelovanje upriličeno je i ove godine.   Organiziranim nastupom s nacionalnim turističkim zajednicama i ove su godine nastupile istaknute turističke zemlje članice Europske unije te gotovo sve susjedne zemlje.