Sofija, 26. siječnja 2018.

Ministar Davor Božinović s izaslanstvom u posjetu Veleposlanstvu

U sklopu posjeta Sofiji i sudjelovanja na sastanku Vijeća ministara Europske unije za pravosuđe i unutarnje poslove, ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović 26. siječnja 2018. posjetio je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj.

Tom prigodom održao je sastanak s veleposlanicom Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj Ljerkom Alajbeg i diplomatima Veleposlanstva. Veleposlanica Alajbeg detaljnije je upoznala ministra Božinovića sa stanjem bilateralnih političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Bugarske. Hrvatska i Bugarska tradicionalno su prijateljske države što potvrđuju brojne razmjene posjeta na visokim političkim razinama, između predsjednika država, predsjednika parlamenata, predsjednika vlada te ministarskim razinama.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj intenziviralo je svoje aktivnosti uslijed predsjedanja Bugarske Vijećem Europske unije koje je Bugarska preuzela od Estonije 1. siječnja 2018. godine, a posjet ministra Božinovića prvi je ministarski posjet Veleposlanstvu RH u Sofiji u okviru bugarskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Ministar Božinović izvijestio je veleposlanicu  o raspravi s održanog sastanka Vijeća ministara Europske Unije za pravosuđe i unutarnje poslove, na kojem se razgovaralo o europskoj politici azila, globalnim aspektima migracija i integriranom upravljanju granicom.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana