Sofija, 05. veljače 2018.

Splitski gitaristički kvartet nastupio u Sofiji

Koncert Splitskog gitarističkog kvarteta održan je 5. veljače 2018. u Sofiji u koncertnoj dvorani „Bugarska“. Kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.

Koncert je izazvao veliki interes bugarske publike te je dvorana bila prepuna zainteresiranih ljubitelja glazbe koji su dugotrajnim aplauzom nagradili hrvatske umjetnike. Događaju su nazočili i uzvanici iz diplomatskog zbora te kulturnog života u Bugarskoj. Veleposlanica Republike Hrvatske Ljerka Alajbeg je publici predstavila Splitski gitaristički kvartet, koji je osnovan 2010. godine s težnjom obogaćivanja hrvatske gitarističke scene. Kvartet je održao  brojne koncerte diljem Hrvatske i inozemstva.

Splitski gitaristički kvartet je bugarskoj publici predstavio djela 9 hrvatskih skladatelja: Ivana Padovca, Slavka Fumića, Željka Brkanovića, Franje Paraća, Borisa Papandopula, Vlade Sunka, Ante Čagalija, Miroslava Miletića i Ivana Božičevića. Koncert je održan u sklopu kulturnog projekta Glazba Europe koji predstavlja članice EU, a u svezi s bugarskim predsjedanjem Vijećem EU. 

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana